• Precio rebajado

Dret de Successions. Teoria I Casos

Autor Tarabal Bosch, Jaume; Arnau Raventos Lidia; Ginebra I Molins, Mª Esperança.
Editorial Atelier Libros
Fecha de Publicación 20-09-2018
Nº de Páginas 320
30,00 €
28,50 € 5% de descuento
Impuestos incluidos
Cantidad

  • Paga con PayPal, Tarjeta, Transferencia Bancaria o Contra reembolso (2€ tasa contra reembolso) Paga con PayPal, Tarjeta, Transferencia Bancaria o Contra reembolso (2€ tasa contra reembolso)
  • Gastos de envío gratuitos para compras superiores a 50€ (promoción válida solo en la península) Gastos de envío gratuitos para compras superiores a 50€ (promoción válida solo en la península)
  • Recibe tu pedido en 24-48 horas (dependiendo de la disponibilidad). Llama al 952 21 97 21 para más información. Recibe tu pedido en 24-48 horas (dependiendo de la disponibilidad). Llama al 952 21 97 21 para más información.
Aquest llibre és un manual de teoria i casos per a lestudi del Dret civil de successions vigent i aplicable a Catalunya.

Lobjecte destudi fonamental és el Llibre quart del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les successions, per bé que els temes no saborden necessàriament seguint-ne la sistemàtica, sinó lordre que sha considerat pedagògicament més eficient. Com és obvi, lobra també inclou referències a les lleis estatals que incideixen en el Dret català de successions.

Així, quant a lestructura, el manual dedica un Capítol a la llei aplicable a la successió tant des del punt de vista internacional com interregional; malgrat tractar-se dun tema que no forma part del Dret substantiu-civil, és el punt de partida de la resolució de qualsevol qüestió en matèria successòria. A continuació, sanalitzen els diferents aspectes referits al fenomen successori: el concepte de successió per causa de mort, els títols successoris i lherència com a objecte de la successió. Els Capítols següents estan dedicats a ladquisició de lherència: el procés dadquisició, lexercici de la delació, els règims dadquisició i la comunitat hereditària. Després sestudien els negocis mortis causa, la ineficàcia, la designació dhereu, les substitucions hereditàries, els llegats i la marmessoria. Tot seguit es dedica un Capítol a la successió contractual. Es tracten a continuació la successió intestada, la llegítima i la quarta vidual. Per últim sestudien les donacions per causa de mort, també regulades al Llibre quart del CCCat.

Lenfocament del manual supera la mera exposició conceptual de la matèria. Així, la majoria depígrafs de cada Capítol sencapçala amb el «Plantejament» de casos, que situen el lector en la transcendència pràctica dels conceptes teòrics que shi desenvolupen, i es tanquen amb «Comentaris» no sempre unívocs i resolutoris relatius a laplicació de la teoria als su¬pòsits que els integren. Totes les hipòtesis es construeixen animus docendi, sia idealment o sobre la base de resolucions dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i per la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques. Això fa que el llibre sigui útil, no només com a obra de referència pel collectiu universitari, sinó també pels operadors jurídics que cerquin una immersió àgil i pràctica en el Dret català de successions. La intenció pedagògica i lenfocament com a manual destudi explica que shagi prescindit de les cites doctrinals. Les obres consultades es troben referenciades a la bibliografia final, ja sigui com a obres generals o bé com a bibliografia específica.
81656

Ficha técnica

Autor
Tarabal Bosch, Jaume; Arnau Raventos Lidia; Ginebra I Molins, Mª Esperança.
Editorial
Atelier Libros
Idioma
Castellano
ISBN
978-84-17466-19-0
Fecha de Publicación
20-09-2018
Nº de páginas
320
Encuadernación
Rústica
Nº edición
1